Informatie orkest

Informatie over het orkest

Speel je een instrument en wil je meedoen met het Symfonica in D ‘online’ orkest van 2021?

De Provinciale Jeugdorkestendag ‘Symfonica in D’ is een dag waar iedereen die een instrument bespeelt aan mee kan doen. Dit jaar organiseren we een online editie. Het doel is: Samen muziek maken! De partij kan van te voren thuis worden ingestudeerd. Na inschrijving ontvang je een downloadlink naar de muziekstukken en word je per mail op de hoogte gehouden wanneer de opnamen plaatsvinden. Er is ook een opname van het lied te vinden dat speciaal voor deze editie is gecomponeerd en dat je kunt gebruiken bij het oefenen. Ook kun je hier je eigen partij downloaden. Oefen deze samen met je muziekdocent, hij of zij kan je helpen.

Opnamedagen

In regio's Assen, Meppel en Emmen worden opnamemomenten georganiseerd. Indien mogelijk oefenen we samen in een grotere groep waarna in groepjes van 8 kinderen de muziek wordt opgenomen. Alle muziek wordt later samen gemixt tot een muziekstuk. Daarbij wordt een videoclip gemaakt door de Digital Art Factory. Van kinderen die dit willen en mogen van hun ouders worden foto's gemaakt die verwerkt worden in de videoclip. 

Muziekdocenten: Gerda van Donk, Christiaan Thomasius, Hellen Hoorn, Nienke van Leiden, Britte Broekhuijsen en Saskia Rozeveld zijn aanwezig in de betreffende regio.

Dirigent: Roeland Robert

We hopen dat alles meezit en dat we er een mooi muziekproject van kunnen maken.
Uiteraard vindt het project alleen plaats als het kan binnen de gestelde corona-maatregelen. 
 
Kosten deelname: Gratis
Voor wie? Leden van jeugdorkesten, jeugdkoren, schoolorkesten, kinderen die graag zingen en leerlingen van particuliere muziek- en zangdocenten of muziekscholen.
Locatie: Nog te bepalen.
Inschrijven:
Inschrijven: Inschrijven gaat via een formulier op de website van K&C:
Klik hier om Individuele deelnemers voor het orkest aan te melden.
Klik hier om een orkest in één keer aan te melden.

Over Symfonica in D

Het initiatief van de Provinciale Jeugdorkestendag 'Symfonica in D' geeft Drents talent een podium en een unieke ervaring onder het motto 'Samen Muziek Maken!'.

Search