Symfonica in D - Nieuws

Samen muziek maken in het Atlas Theater Emmen

Drie├źnnegentig kinderen speelden op 30 oktober 2021 tijdens Symfonica in D de sterren van de hemel in het Atlas Theater in Emmen. Kinderen uit heel Drenthe deden mee in het grote projectorkest of het projectkoor. De deelnemers waren tussen de 6 en 21 jaar oud. Het Symfonica in D-orkest speelde onder andere de Typewriter, Ode Joy van Leroy Andersson onder leiding van Roeland Robert. Het projectkoor werd begeleid door Minka Zaal. Het koor zong Do re mi uit The Sound of Music, You are the Reason en Feest in het Sprookjesbos. Voorafgaand aan het optreden werd de hele dag gerepeteerd in kleine groepen. Het was een feestelijke dag dat draaide om samen muziek maken en zingen.

Het koor en orkest speelden en zongen samen Zelfs Dan!. Een lied dat zangeres Martijje schreef voor de Symfonica in D editie 2020. Wijnand van Klaveren componeerde de muziek voor dit speciale lied. Vanwege de maatregelen omtrent corona was in 2020 geen live-editie mogelijk van Symfonica in D. Er werd een alternatief bedacht. In kleine groepjes kwamen kinderen bijeen en werd op locatie muziek en zang opgenomen en afgemixt in de studio. In de Digital Art Factory in Assen werd door Lotus Nipperus een mooie clip bij het nummer gemaakt. Die zie je hier kunt bekijken.

RTV Drenthe maakte een mooie reportage van de dag. Klik hier om deze te bekijken.

Aan deze edities werkten de volgende muziek- en zangdocenten mee: Minka Zaal, Roeland Robert, Hellen Hoorn, Maaike Bosscher, Nienke van Leijden, Gerda van Donk, Hanneke van Ulsen, Christiaan Thomasius, Lotte van Veldhoven, Mariet Piersma, Saskia Rozeveld

 

 

Over Symfonica in D

Het initiatief van de Provinciale Jeugdorkestendag 'Symfonica in D' geeft Drents talent een podium en een unieke ervaring onder het motto 'Samen Muziek Maken!'.

Search