Symfonica in D - Nieuws

Online versie van Symfonica in D

Helaas kon de vijfde editie van Symfonica in D afgelopen november in het Atlas Theater in Emmen niet doorgaan vanwege corona. Omdat het ook niet mogelijk is om in het voorjaar van 2021 een grote live bijeenkomst te realiseren hebben we voor deze gelegenheid gekozen voor een online versie.

Speciaal voor Symfonica in D is een lied gecomponeerd door Wijnand van Klaveren en de Drentse zangeres Martijje. Alle instrumentalisten en koorleden kunnen, in overleg met hun muziekdocent en dirigent, de juiste partij downloaden en instuderen. Op een later moment wordt de muziek van alle deelnemers opgenomen en wordt van alle opnames een geheel gemaakt met een bijbehorende clip. Zo kan iedereen genieten van een muziekstuk dat alle deelnemers samen gemaakt hebben. Als de coronamaatregelen het toelaten opnames te maken worden alle deelnemers geïnformeerd over data, locatie en tijdstippen.

Over Symfonica in D

Het initiatief van de Provinciale Jeugdorkestendag 'Symfonica in D' geeft Drents talent een podium en een unieke ervaring onder het motto 'Samen Muziek Maken!'.

Search