Symfonica in D - Nieuws

De Provinciale Jeugdorkestendag ‘Symfonica in D’ is voor iedereen tussen de 6 en 21 jaar die een instrument bespeelt. Doel van de dag is: Samen muziek maken in een groot orkest! Ook kinderen die graag zingen kunnen dit jaar weer meedoen. Een aantal muziekstukken wordt gepresenteerd met koor. Kinderen die niet zijn aangesloten bij één van de deelnemende kinderkoren kunnen ook meedoen.

Thema Taal, toon, teken 
Onder begeleiding van het Symfonica in D-orkest worden meerdere nummers uitgevoerd. Op het repertoire staan muziekstukken rond het thema ‘Taal, toon, teken’. Het orkest en koor presenteren samen ‘Zelfs dan’, dat Martijje speciaal in coronatijd voor Symfonica in D heeft geschreven, en ‘de Blauwbilgorgel’. Een hele uitdaging voor koor en orkest! Daarnaast brengen koor en orkest ook nog een eigen repertoire ten gehore.

Leren door doen

Symfonica in D biedt jonge muzikanten of zangers de gelegenheid samen muziek te maken. Het spelen in dit orkest of zingen in het projectkoor is elk jaar weer een hele belevenis en bijzondere ervaringvoor de deelnemers.Het orkest staat onder leiding van dirigent Roeland Robert met begeleiding van muziek- en koordocenten

 

Datum: zaterdag 30 oktober 2021

Aanvangstijd voor het orkest9.30 -17.00 uur 

Aanvangstijd voor het koor: 9.30-17.00 uur (o.v.b)

Locatie: ATLAStheater Emmen

 

Aanmelden kan via:  

https://www.kunstencultuur.nl/symfonicaind

Kosten deelname: € 7,50te voldoen bij de aanmelding. Restitutie van de deelnamekosten is niet mogelijk. Na betaling ontvangen de deelnemers een link om de muziek te downloaden. 

Kaartjes publiek: 2,50 p.p. Kaartjes voor het publiek worden t.z.t verkocht via de kassa van het ATLAStheater.

Voor wie? Jeugdorkesten, jeugdkoren, schoolorkesten, kinderen die graag zingen en leerlingen van particuliere muziek- en zangdocenten of muziekscholen.

Niveau van het repertoire voor het orkest

Viool: Beginners, 1e vingerstand / Viool: Gevorderd, 1e positie en begin 3e positie. Altviool: Vraag aan je docent. Cello: beginners, 1e vingerstand / Cello: Gevorderd, Grote greep / Contrabas: Vraag aan je docent /Blazers en slagwerk: Beginners A niveau / Gevorderden B niveau.

Helaas kon de vijfde editie van Symfonica in D afgelopen november in het Atlas Theater in Emmen niet doorgaan vanwege corona. Omdat het ook niet mogelijk is om in het voorjaar van 2021 een grote live bijeenkomst te realiseren hebben we voor deze gelegenheid gekozen voor een online versie.

Speciaal voor Symfonica in D is een lied gecomponeerd door Wijnand van Klaveren en de Drentse zangeres Martijje. Alle instrumentalisten en koorleden kunnen, in overleg met hun muziekdocent en dirigent, de juiste partij downloaden en instuderen. Op een later moment wordt de muziek van alle deelnemers opgenomen en wordt van alle opnames een geheel gemaakt met een bijbehorende clip. Zo kan iedereen genieten van een muziekstuk dat alle deelnemers samen gemaakt hebben. Als de coronamaatregelen het toelaten opnames te maken worden alle deelnemers geïnformeerd over data, locatie en tijdstippen.

Over Symfonica in D

Het initiatief van de Provinciale Jeugdorkestendag 'Symfonica in D' geeft Drents talent een podium en een unieke ervaring onder het motto 'Samen Muziek Maken!'.

Search